Het plaatsje Steenbergen, in Noord-Drenthe, ligt midden in de driehoek Groningen, Drachten en Assen. Elke plaats is binnen een half uurtje met de auto te bereiken en spreekt voor zich: winkelen, een filmpje pakken of lekker uit eten …

De omgeving is bosrijk. Roden, Norg, Eelde, Haren, Leek, Zuidlaren en Veenhuizen zijn leuke plaatsjes om te bezoeken. Zo heeft ieder zijn bezienswaardigheden. Goede eetgelegenheden, musea, enz.

In de nabijheid zijn drie meren, het Leekstermeer, het Paterswoldsemeer en het Zuidlaardermeer. Iets verder weg ligt het Lauwersmeer. Een bezoek aan het waddeneiland Schiermonnikoog of aan het Duitse eiland Borkum ligt binnen handbereik.  Ook een bezoekje aan Duitsland behoort tot de mogelijkheden.

Er is onder de rook van Groningen een heel mooi natuurgebied bijgekomen, genaamd “de Onlanden”: een overstroombekken van regenwater voor de stad Groningen e.o. U kunt dit eventueel met de fiets bereiken.  Door dat gebied zijn fietspaden aangelegd. Het Fochteloërveen is ook dichtbij. Hier worden kraanvogels gespot. Verder zijn er diverse fiets- en wandelroutes in de omgeving. Boekjes van deze routes liggen in het huisje.

Voor de paardenliefhebbers: het Fjordenpaard Centrum, waar u een paard of huifkar kunt huren is vlakbij.

Op een warme zomerdag kunt u recreëren op het Ronostrand. Hier treft u een natuurplas met een zandstrand en speelweide aan. Dit alles is op ongeveer 3 kilometer.

De “Zuursche Duinen” is een bos met verschillende soorten loof- en naaldbomen,  met een zandverstuiving, heide en een scala van flora en fauna, en u kunt volop wandelen en fietsen door de prachtige omgeving met bossen, heide, karakteristieke dorpjes en mooie vergezichten op veelal nieuw aangelegde fietspaden. Ze noemen Drenthe niet voor niets de FIETSPROVINCIE!

Direct naast de “Zuursche Duinen” ligt het natuurgebied “Steenbergerveld”. Hier grazen Schotse hooglanders.

Kaart-Steenbergen
Omgevingskaart

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *